Home -> Wat is larp

Wat is Larp

Sinds het begin der tijden vertelt men verhalen over mensen die uit de massa naar voren stappen en het voortouw nemen in de strijd tegen het kwaad. Zou jij wel eens in de huid willen kruipen van zo'n held of heldin? Veldslagen meemaken, monsters verslaan, bij politieke intriges bemiddelen? Dit kan allemaal met LARP.

undefined
 
LARP staat voor Live Action Role Playing en is een interactief toneelspel. Je kiest een rol, een personage dat jij gaat spelen en waarbij je je lekker voelt. Alles kan, als het maar in het thema, en binnen de regels past van de setting. Vervolgens reageer je vanuit je rol op de situaties die zich voordoen tijdens het spel.

Vortex Adventures zorgt voor het verhaal, de achtergrondwereld waarin het avontuur zich afspeelt en voor de mensen of monsters die jij tegen kan komen. Deze mensen of monsters geven de wereld gestalte. Ze kunnen bijvoorbeeld belangrijke informatie hebben om het raadsel op te lossen dat in het avontuur ligt opgesloten.

Het voornaamste doel is om een weekend lol te hebben door jezelf onder te dompelen in een fantasie wereld vol gevaar, vermaak, strijd en broederschap. Het gaat tijdens een LARP evenement niet om winnen; verliezen kan zelfs veel leuker zijn, maar om het verhaal wat je samen maakt!

Afkortingen en Termen

voor alle duidelijkheid zetten we hieronder nog even de veelgebruikte afkortingen en termen onder elkaar:
  • IC - In Character, alles wat zich in het spel afspeelt
  • OC - Out of Character, alles wat zich buiten het spel afspeelt
  • EC - Event Control, het bestuurslid wat verantwoordelijk is voor het verhaal en het plot
  • CS en FS - spelleiders. Op VA heb je twee soorten spelleiding, CS - centrale spelleiding voor bijvoorbeeld vragen over rituelen en FS - factiespelleiding voor vragen binnen je factie.