Vortex -> Over de Vortex
undefined
undefined

De Vortex

Vortex Adventures draagt deze naam niet voor niets: vroeger was er een mythische plek: de Vortex.

Deze plek stond bekend onder vele namen: de Vortex, portaalwereld, het hart van creatie of het centrum van het universum. Waarheden over deze wereld zijn zo veelzijdig als de wezens die deze plek bezochten. Maar er zijn een paar verhalen die stugger worden volgehouden dan de rest...

De Vortex is enkele jaren geleden verzwolgen door de Void. Gellukig hebben de stervelingen het klaargespeeld om het Pentagon mee te nemen naar een andere wereld. Sommige wezens noemen deze nieuwe wereld, of de plek vlak bij het pentagon nu "De Vortex", maar niet iedereen is het eens met deze benaming.

Portalen

Elk portaal op elke wereld brengt je naar Het Pentagon. Maar vanaf die plek kan een portaal naar slechts enkele werelden geopend worden. Dus de terugreis naar je thuiswereld is lastig. Als je je begeeft rond het Pentagon ben je, bewust of onbewust door een magische poort gestapt en hier, mogelijk per ongeluk, terecht gekomen.

Portalen zijn onbetrouwbare verschijnselen: alleen een machtig ritualist kan ze vinden en controleren.
undefined
undefined

Het Pentagon

In het hart van de Vortex stonden vijf enorme pilaren. Niemand weet met zekerheid welk doel ze dienen, maar de kracht die er in huist is enorm. Eenmaal per jaar riepen de verschillende facties in een groots ritueel hun elementen op om deze plek de kracht te geven de Void weer een jaar op afstand te houden.

De Void

De Vortex kende een constante bedreiging: het niets, de leegte: de void. Tergend langzaam tast het het de wereld aan tot het zich naar het hart van de vortex heeft gegeten en er letterlijk niets meer over was van deze plek. Gellukig is het Pentagon verplaatst naar een nieuwe plek....