Over de setting

De evenementen van VA spelen grotendeels rond de vijf stenen die het “Pentagon” heet. We hebben voor ieder wat wils: er zijn grootse gevechten, een levende wereld, politieke intriges, levendige handel, indrukwekkende rituelen en gruwelijke tegenstanders.

Onze setting is een grimmige “high-fantasy” wereld waarin helden het zwaar te verduren hebben: er zijn genoeg kwaadwillenden die duistere plannen hebben met het Pentagon, terwijl onderlinge strijd en rivaliteit de linies verzwakken.

undefined
undefined

Het Pentagon

Alle denkbare werelden zijn met elkaar verbonden door het Pentagon, vijf enorme stenen vormen het hart van het multiversum.

De Groeperingen beschermen het Pentagon en binden elk jaar hun macht aan een van de stenen, om zo de eeuwige dreiging van buitenaf te weerstaan.

Meer over de Vortex

Groeperingen

Jkalen Kulo

Een groep die vreemde banden heeft met lokale, vaak onzichtbare, spirituele entiteiten en hier macht uit lijkt te putten. Gevulde met sjamanen, druïdes, jagers en andere wezens van veel verschillende werelden.

De Ziggoerat

Zij die de harmonie bewaken. De notabelen van deze wereld en wellicht andere.
Macht en status komen niet uit de lucht vallen. Wat verkregen is, is gedaan met het zwaard en het recht. Bij het bewaken van de harmonie zullen alle capaciteiten van de beste bloedlijnen gebruikt worden.

Meer over de Ziggoerat? Klik op de link ‘meer over de groeperingen’.


De Tempel van de Eclipse

De afgelopen jaren is het oh zo stabiele huis der goden geschud tot op zijn grondvesten. Goden die stierven of verdwenen, het verraad van Maladicta, de komst van nieuwe 9, en recentelijk het verlies van het Altaar.
De tijd om van koers te veranderen is nu, maar welke richting?

Meer over de De Tempel van de Eclipse klik op de link ‘meer over de groeperingen’.

Tiartal

Iedereen kan een hoge positie bereiken door hard te werken en zich in te zetten voor onze gemeenschap! Iets wat de andere Coetussen schijnbaar nooit zullen begrijpen……..

Meer over Tiartal? klik op de link ‘meer over de groeperingen’.

De Syndicaten

Bestempeld als zij die er nu eenmaal zijn. Voor een groep die enkel hoeft te zijn gebeurt er echter wel veel. De laagste lijken goed georganiseerd en altijd ergens mee bezig.

klik op de link ‘meer over de groeperingen’ voor meer informatie


Meer over de groeperingen > 

undefined
undefined

Goden

In het spel der Goden zijn de stervelingen zelden de winnaar. Maar rondom het pentagon kan zelfs een enkele sterveling het lot van een God bezegelen.

De Goden proberen via gezanten en volgelingen het Pentagon te beinvloeden. Grote beloningen vallen ten deel aan hij die zijn God glorie brengt, maar wee de priester die faalt zijn geloof waar te maken...

Meer over de goden

Gildes

De groeperignen  zijn misschien de baas, maar de gildes houden alles draaiend. Elk gilde heeft zijn eigen kennis en geheimen. Niet elk gilde neemt zomaar iedereen op. Aan alle kennis hangt een prijskaartje.

Er zijn gildes op allerlei gebied — handel, magie, genezing, de goden en hun priesters en krijgskunst — om een aantal te noemen.

 Meer over de gildes