Meedoen -> Evenementinformatie

Komende evenement

Het komende evenement is de Moots  van 1/3 mei 2020 te St. Walrick in Overasselt.undefined

undefined

Kamperen

VA organiseert alleen kampeerevenementen. Neem zelf een tent mee en zorg er zeker in de herfst/voorjaar voor dat je jezelf 's nachts warm kunt houden. Er zijn altijd voldoende wc's  en douches beschikbaar.

Als je een moderne tent hebt, slaap je op het OC-veld. Heb je een mooie, IC-verantwoorde tent dan kun je die op het speelveld neerzetten. We gaan een centraal kamp maken verdeeld in 5 sub kampementen. Wij verwachten geen problematiek m.b.t. ruimte, want er is genoeg ruimte voor eventuele uitloop. Je hoeft dus niet eerder te komen om een plekje te claimen. Wij wijzen de plaatsen toe dus het is sowieso niet zo dat je dan automatisch een beter plekje hebt. Er zijn extra vrijwilligers tot etenstijd om dit in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat we op tijd, tijd in kunnen. 

Er zal weer 1 groot kampement worden gebouwd. Binnen dat kampement zullen 5 IC kampementen zijn waar bij je, als je IC staat, je je tent op kan bouwen. Deze zullen met lint van elkaar worden gescheiden. Je kan daar met met een groep gaan staan. Net als de vorige keer wordt het een first come, first serve. Dit houdt in dat er geen velden gereserveerd worden voor mensen die later komen. Ter plekken wordt ervoor gezorgd dat alles in goede banen wordt geleidt. Het is NIET zo dat als je je tent in 1 van de kampementen opbouwt, je er ook meteen aan vast zit.

Achterop het OC veld, is een stuk gereserveerd als stiltegebied. Dit gebied is niet bedoelt voor gezinnen met kinderen, of mensen die nog willen feesten.

Vuur en beschutting
De andere indeling betekent niet dat de spelregels en eerdere afspraken omtrent vuur niet meer van toepassing zijn. Het momenteel code groen en dit betekend dat er gestookt mag worden. Op deze vuurtjes mag ook gekookt worden. Omtrent het vuur gelden de volgende regels:

- Altijd op een stenen plaat
- Altijd in een vuurkorf van de grond
- Altijd een brandblusser/ emmer water in de buurt
undefined

Afbouw

Als deelnemer aan de Vortex vragen we je om zondag tijd in te plannen voor de afbouw. Als iedereen een uurtje meewerkt, kunnen we gezamenlijk de grootste klussen aanpakken zodat de afbouwploeg het op zondagavond en maandag af kan maken.
Voor het spel begint

Mensen die op de donderdag al willen komen zijn vanaf 12 uur welkom. Niet eerder omdat dit onpraktisch is met de opbouw.

Als je op de locatie aankomt, parkeer dan heb je 30 minuten om  je auto uit te laden. Daarna zet je je auto op het grote parkeer terrein. De parkeerwachten wijzen je de weg. We willen je er op wijzen dat dat je auto daarna naar de grote parkeerplaats verplaatst moet worden. Auto's die blijven staan op de kleine parkeerplaats kunnen weggesleept worden

Als je vragen hebt, kun je altijd terecht bij de infobalie (en wil je weten waar die is: dat kun je altijd aan iedereen vragen). Waar je kamp is, hoe laat je waar moet zijn: daar wordt je geholpen.

Bij de infobalie maak je eventueel nog je betaling in orde, je vult een eigen verklaring in en je haalt je karakterformulier op. Vraag hier waar je je wapens kunt laten keuren. Let op; contant geld wordt niet geaccepteerd

Een gewoon tentje kun je opzetten op het kampeerveld, heb je een IC-tent, overleg dan met je factie waar je deze opzet.

Het is mogelijk om via de organisatie tafels en banken te bestellen om te gebruiken tijdens het evenement. Deze moet je dan wel zelf ophalen bij de opslag. Het bestelformulier vind je hier.

Overzicht belangrijke tijden vrijdagavond:

- Om 18:00 zal de bootcamp vertrekken vanaf de blokhut. Deze zal een uur duren. Pro tip: zorg dat je voor die tijd gegeten hebt.
-Om 19:00 zal het intro praatje van het bestuur plaatsvinden in het pentagon. 
- 19:30 zal de introquest vertrekken
-20.00 gaan we tijd in.

Mensen die eerder willen komen om hun tent op te bouwen, zijn donderdag vanaf 12:00 welkom. Mensen die op donderdag komen, betalen wel extra voor de overnachting van donderdag op vrijdag.

De rookzones zullen zich bevinden naast de bar, bij de blokhut en op een specifiek gebied van het OC veld.

Wij blijven ook streng controleren op het wegzetten van auto’s van de de kleine parkeerplaats. Je auto op de kleine parkeerplaats laten staan is verboden!

Ook kan er stroom aangevraagd worden via de volgende link: http://www.the-vortex.nl/inschrijven/stroom/… Er zal gevraagd worden om een factie te selecteren. Je kan hier gewoon een factie selecteren. We zullen ter plekken zorgen dat de stroom bij je tent komt.


Er zal vanaf de Moots 1 2019 geen kassa meer aanwezig zijn. Het is wel mogelijk om te pinnen. Mocht dit een groot probleem voor je zijn, stuur dan vooraf een mail naar: vapenning@gmail.com


Kinderen

Kinderen onder de 12 jaar het het niet toegestaan om een larpwapen te dragen/gebruiken zonder toezicht van een ouder/voogd. Ook willen we ouders met kinderen verzoeken om te zorgen dat de kinderen goed zichtbaar zijn in het donker. Dit kan bv. met een glowstick.

Er zal tijdens de Moots 2 geen kinderplot aanwezig zijn.


undefined

undefined

Locatie

Alle evenementen van VA vinden plaats op dezelfde locatie, een van de grootste en mooiste (scouting)locaties van Nederland. 

Scoutingterrein Sint Walrick
6611 KG Overasselt
stwalrick.nl

Catering

Catering is niet inbegrepen bij de toegangsprijs.Het is toegestaan om zelf te koken. Medieval Catering verzorgt dit evenement naast de bar, ook een catering voor spelers die daar interesse in hebben.Neem gerust zelf eten en drinken mee. Zelf koken is toegestaan, maar wel op gas of elektriciteit. 

(We garanderen niet dat nieuwe vrienden de dag daarna nog steeds vrienden blijven!)