Meedoen-> Figureren

Figureren

undefined

"Terwijl de schemering valt, staat een zwarte vrouw in het Pentagon. Met een grote grijns wijst de vrouwe van Chaos, Maledicta, op de drie prinsen die met haar in de cirkel staan. Ze staat voor de leider van Vuur en stelt nog éénmaal haar vraag. Erken haar als element, of ervaar de consequentie.

De Eerste Vrouw van Vuur kijkt Maledicta aan met een spottende blik in haar ogen. Nooit zou zij buigen voor zo’n vuil wezen. En haar factie staat als één. Niemand boog. Een stilte valt.

Plots storten er twee schaduwen zich op de Prins van Vuur en trekken hem uit elkaar. Een schreeuw van afschuw giert door de menigte terwijl het edele wezen wordt vernietigd.

Langzaam bewegen de schaduwen zich naar de Prins van Hout en Maledicta richt haar grijnzend gelaat op de leider van deze factie. Nog even kijkt zij geschrokken naar de laatste resten van de Prins van Vuur… En ze knielt, spreekt woorden van erkenning, uit angst dat ook zij hun prins zullen verliezen.


Figureren bij VA

Leuk dat je interesse hebt in figureren bij VA!

Als je figureert bij VA ziet een evenement er ongeveer als volgt uit.

Vanuit een centraal punt worden alle scènes voorbereid en aangekleed (onder intimi heet dit punt de monstertent). Hier wordt je door de spelleiding geïnstrueerd over de aanstaande rollen en kies je daar de benodigde kostuumonderdelen uit.  Vervolgens ga je het speelveld op om deze rollen neer te zetten.

Behalve dat de gewenste rol wordt neergezet is het natuurlijk ook de bedoeling om de spelers zo veel mogelijk het verhaal in te trekken, om zo hun immersie tijdens het evenement te vergroten.  Jij maakt de scène memorabel door niet alleen de rol goed neer te zetten, maar ook door de sfeer goed aan te voelen en daarnaar te handelen. Bijvoorbeeld door de druk op de spelers op te voeren. Of juist de scene weer terug te pakken met een klein gebaar. Jij weet wat op dat moment nodig is om het verhaal verder te helpen. Op evenementen van VA wordt vanaf 10 uur in de ochtend tot 1 uur s ’nachts vanuit de monstertent spel gefaciliteerd, inclusief enkele vechtscènes. We verwachten dan ook dat jij dit fysiek en mentaal aankunt. Er zijn uiteraard voldoende rustmomenten, maar in principe ben je de hele dag bezig.

Zoals gezegd is dit een soms zware, maar altijd leuke vrijwilligersrol, die daarom niet voor iedereen is weggelegd.  Wij verwachten namelijk dat de figuranten bij VA de volgende eigenschappen bezitten:

  • Als figurant kan jij je goed verplaatsen in het spelersperspectief, omdat jij voldoende spelerservaring hebt opgedaan in het verleden. Jij hebt minimaal 2 jaar spelerservaring waarin je hebt deelgenomen aan tenminste 6 evenementen als speler.
  • Met betrekking tot het spelletje ben jij niet competitief ingesteld. “Winnen” in klassieke zin kan in LARP sowieso niet, maar als figurant is competitief gedrag richting de spelers of je mede figuranten een ‘no go’. Jij gunt jouw tegenspeler zijn moment waardoor een mooie scène het hoogtepunt van een evenement wordt. 
  • Jij bent gezond genoeg om te participeren aan fysiek intensieve activiteiten zoals vechtscènes. 
  • In hoofdlijnen draait de VA-setting om goden en facties. Als figurant ben jij bereid om je in de achtergrondverhalen te verdiepen zodat er een consistent verhaal neergezet kan worden.

Praktisch

Als figurant betaal je een aantrekkelijk lage figurantenprijs en de kostuums worden grotendeels geleverd door de organisatie. Wel is het de bedoeling dat je zelf neutrale onderkleding meeneemt. Sportschoenen of iets dergelijks opvallends zijn ongewenst. Bergschoenen, legerkisten en leren schoenen of laarzen zijn prima. Het wordt erg gewaardeerd wanneer je naast een basiskostuum, meerdere kledingstukken meeneemt om variatie aan te brengen.

In de Monstertent is alles aanwezig om tosti’s te maken en er is altijd koffie/thee/limonade aanwezig. Voor de rest zorg je zelf voor jouw eigen eten/snacks/drank. 

De Moots-evenementen beginnen voor figuranten op vrijdag om 18.00 en voor spelers om 20.00 (tijd in). Wij waarderen het enorm als je op vrijdag bijtijds gegeten hebt, zodat we op tijd kunnen beginnen met briefen en aankleden. Op zaterdag gaan de eerste figuranten om 10.00 uur de monstertent uit en we gaan dan tot ongeveer 1.00 uur door (met eventuele uitschieters). Op de vroege en late momenten draaien wij niet met de volledige ploeg. Er wordt onderling afgestemd wie er dan aanwezig zijn.

Zoals gezegd regel je zelf avondeten en tussen 17.30 en 19.00 is er pauze om te koken of iets bij de cateraars te halen. Vanaf 19.00 beginnen wij weer met aankleden en briefen dus zorg dat je op tijd terug bent. De evenementen eindigen op zondag rond 15.00 (tijd uit).

Een Summoning is een volle dag langer, maar de tijden voor tijd in en tijd uit blijven hetzelfde.  

Inschrijven

undefined