undefined
Vortex -> Gildes

De gildes

Bijna elke ambacht en positie heeft een plek op de Vortex. De gildes hebben over het algemeen een tent in het gildedorp vanuit waar ze hun ambacht bedrijven of hun zaken regelen. Dit  levendige dorp is vooral overdag een bedrijvige plek die wemelt van de mensen.
Of je nu vechter, ritualist bent of de natuur volgt: sluit je aan bij één van de gildes. Hun kracht zal je helpen om je doelen te bereiken.

undefined

Vechtersgilde.

Krijgskunde leer je niet van een oude man in een stoffige tent. Leden van dit Gilde staan in de brandende zon te vechten tot ze verdrinken in het zweet. En als de vijand zich durft te tonen staan ze klaar om ze met koud staal terug te sturen naar waar ze vandaan komen.

Priestergilde.

Ze staan soms recht tegenover elkaar, maar de priester van de Goden delen hun respect voor de hogere machten. Gezamelijk leiden ze de gelovigen in gebed rond het altaar der Goden en offeren ze zij die dwaas genoeg zijn de macht van de Goden te ontkennnen.

Magiersgilde

De macht van Magie is bijna onbegrenst, net zoals de vreselijke dingen die je kunnen overkomen als je er verkeerd mee omgaat. Het gilde van magiers is de meest veilige plek om de kracht van de Elementen te leren beheersen. Al kan er natuurlijk overal iets misgaan...

Ritualistengilde

Daar waar spreuken en zwaarden ophouden beginnen rituelen pas. De leden van dit gilde beseffen zich dat er letterlijk niets is dat onmogelijk is met een goed uitgevoerd ritueel. Maar eveneens is er niks zo gevaarlijk als een rite die meer oproept dan eigenlijk bedoeld was…

Circle of Nature

Geesten en totems zijn het domein van dit gilde dat bestaat uit een groep mystieke Vortexianen. Je vindt hen niet in het gildedorp, maar midden in de natuur te midden van de stenen cirkel die ze lijken te aanbidden.

Genezersgilde

De geneesheren van dit gilde hebben een zware eed afgelegd: elke inwoner van de Vortex te genezen ongeacht wie ze zijn. Dat je soms je grootste vijand van de rand van de dood moet terughalen is iets waaruit blijkt dat ze geen eenvoudige taak op zich hebben genomen.

Alchemisten

Alchemie is meer dan de zoektocht naar de steen die van alles goud maakt. Uit de rokende tent van de alchemisten komt zowel de kracht om te genezen als de meest dodelijke giffen. Hier kun je terecht voor hulp bij grote problemen en kleine ongemakken. Als het juiste etiket maar op je laatste aankoop zit...

Handelaarsgilde

Het handelaarsgilde voorziet alle Vortexianen van de goederen die ze nodig hebben. Boven de tafel vinden prachtige ambachtstukken en hoge kwaliteits wapens gretig aftrek. Onder de toonbank worden écht géén illegale waren verkocht... En iedereen die je anders vertelt, is een leugenaar!

Het Assassin Gilde

Een van de oudste legendes van de Vortex, een van de best bewaarde geheimen. Fluisterend heeft men het over "Het Gilde". Niemand weet wie erbij zit of wat hun echte doel is. Maar overal leeft de angst, wordt slechts fluisterend gesproken over deze moordenaars zonder scrupules, genadeloze mensen en wezens die niks geven om het leven van een ander.undefined