Home -> Nieuw bij VA

Nieuw bij VA?

Hartelijk welkom op VA! Gaaf dat je mee gaat doen met onze evenementen! VA organiseert LARP-evenementen voor volwassenen, dit betekent dat je 18 jaar of ouder moet zijn om mee te kunnen doen aan onze evenementen. Ben je 16 en wil je toch meedoen? Dan heb je een begeleider nodig op het evenement die 18 jaar of ouder is. Als je voor het eerst komt spelen of monsteren zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. We hebben ze hier voor je samengevat.

undefined

undefined

Wat moet je regelen

Voordat je je kostuum aan kan trekken en van start kan moet je de volgende zaken geregeld hebben:
  • Schrijf je in!
  • Lees de informatie over de setting om een idee te krijgen van de wereld waar je gaat spelen.
  • Bedenk je personage, via deze link vind je daar alles over.
  • Maak, koop of leen een kostuum en eventueel een wapen.
  • De praktische informatie over onze evenementen (aanvangstijd, catering, et cetera) vind je via deze link.
Meer informatie of alvast voorpret delen? Dat kan op het forum of via onze facebookpagina.

Bootcamp en introquest

Voor elk evenement kun je meedoen aan de Bootcamp: een workshop van ongeveer een uur waarin we je tips en tricks geven. Zowel nieuwe larpers als larpers die nieuw zijn op VA, zijn van harte welkom.

Tijdens de bootcamp krijg je een introductie door middel van (theater)oefeningen en zal je kennismaken met de regels en de wereld waarin je speelt. De bootcamp is gratis.

Inschrijven kan voor elke evenement door een mail te sturen naar vabootcamp@gmail.com. De bootcamp begint zo'n 2 uur voor tijd in.

Aanvullend op de bootcamp organiseert VA een introquest voor nieuwe personages van zowel nieuwe als meer ervaren spelers. Je hoeft je hier niet apart voor in te schrijven. De introquest vindt plaats na de bootcamp en gunt nieuwe personages de kans om alvast kennis te maken met diverse aspecten van de setting en het plot met een klein aantal spelers. Direct na de introquest is het Tijd In voor alle spelers. Bootcamp en introquest zijn optioneel, maar de ervaring leert dat het nieuwe spelers helpt om aansluiting in het spel te vinden.


undefined

undefined

Spelen of monsteren?


Je kunt kiezen om te komen monsteren of spelen. Wat de ‘beste’ keuze is voor de eerste keer VA, bepaal je zelf.

Als speler blijft het gedeelte “achter de schermen” verborgen! Jij bepaalt wie je speelt, wat je doet en welke uitdagingen je aangaat. Je kan het volgende evenement verder spelen waar je gebleven bent. Het is wel belangrijk eigen initiatief te tonen en niet bang zijn om “ja” te zeggen tegen wildvreemden die je meetrekken de avontuurlijke wereld in.

Meer vragen??

Alles gelezen maar nog geen steek wijzer? Heb je een hele specifieke vraag die niet op de site beantwoord wordt? Neem dan contact met ons op. We helpen je heel graag op weg.

Op de contactpagina vind je alle contactgegevens