Vortex -> Facties

De facties

Zij die de Vortex bezoeken verenigen zich in Facties: hechte groeperingen van wezens die samen ten strijde trekken. Zonder de steun van je factie sta je alleen tussen de honderden Vortexianen, waarvan lang niet iedereen goedwillig is…

De Facties zijn gebonden door het Element dat ze aanhangen en dragen als naam een wezen dat een sterke band heeft met dat element.

Dit jaar is Golem de Sterkste Factie. Afgelopen Summoning hebben zij de Strijd der Elementen gewonnen. undefined

undefined

Wyvern

“We bepalen onze eigen regels wel”

De Factie van Lucht. Ongebonden en overal.

Wyvern is een diverse factie vol Vortexianen die zich niet zullen laten binden aan andermans regels. Ze denken liever zelf na en weigeren te buigen voor een ander. De factie heeft intern strenge regels om de chaos in goede banen te leiden en zo van individuelen naar buiten een sterk front te maken. Gargoyle

“Sluit de rangen!”

De Factie van Aarde. Ze staan bekend om hun onderlinge loyaliteit, moed, kracht en strikte orde binnen de rangen.

De leiders van Gargoyle hebben zich al jaren bewezen en regeren streng, maar rechtvaardig. Leden van de factie worden vaak gezien als hard en weinig buigzaam, maar het komt zelden voor dat deze Factie niet als sterkste naar voren komt.

undefined

undefined

Golem

“Ik ben niet bang om te sterven, ik ben bang om te sterven zonder troon”

De Factie van Dood. De leden van deze factie zijn niet bang te sterven en al helemaal niet bang om anderen voor hen uit het dodenrijk in te sturen.

Tomeloze ambitie zorgt ervoor dat conflicten binnen deze factie soms zelfs tot bloedvergieten leiden. Maar probeer als buitenstaander je niet te bemoeien met hun machtsstrijd, want wie aan een van de leden van Golem komt, komt aan ze allemaal.

 Ent

“Groei op!”

De Factie van Leven. Geleid door de geesten en totems kiezen de leden van Ent liever voor leren pantser en schilden van hout in plaats van maliënkolders en staal.

Maar laat de primitieve indruk je niet bedriegen: deze Factie is de thuisbasis van zowel dodelijke jagers als krachtige sjamanen. De schoonheid van de natuur is de moeite van het koesteren waard, maar vergeet niet dat bruutheid, oneerlijkheid en verrotting net zo goed bij de natuur horen…

undefined
undefined

Phoenix

"Bloed is dikker dan water”

De factie van het vuur. Eer aan hen die strijden!

Reiziger, warm je aan het huiselijke, altijd brandende vuur, vertel je verhaal, wees welkom in de familie die Phoenix heet. Wees echter gewaarschuwd, wakker het vuur in hen aan en je zal de factie zien strijden voor alles wat ze waard is. Niemand staat graag tegenover de vlammende bijlen en schilden van deze trotse factie!

Hydra

“ Vanuit de sluier van de wereld, sturen wij de wereld.”

De Factie van mist, ooit vergeten door de tijd, gehuld in geheimen en mysterie. Maar één ding is duidelijk: het is deze factie die vooraan staat in de strijd tegen Chaos.

Niets is wat het lijkt, de leden van Hydra vertellen niet veel. Niemand weet wie nu de factieleider is. Enkel diegen die gebonden zijn aan de factie, kunnen zijn geheimen ontrafelen. Ze ondernemen actie, maar het waarom achter de actie zal je zelf moeten zoeken. Ze verhullen zich in de sluiers van hun element, zo ongrijpbaar als de mist zelf.

Licht en duisternis

Wanneer je in het spel een elementaire factie hebt gekozen, zijn er nog twee groeperingen die je aandacht zouden kunnen trekken. Zie jij de wereld niet in grijstinten? Maak dan je keuze en sluit je aan...

undefined
undefined

Unicorn

“Pas als de laatste van ons gevallen is, zet jij een voet op deze grond!”

De factie van het licht. Een goed hart is zeldzaam, een reine ziel bijna onmogelijk te vinden.

De standvastige gelovigen van de Factie van het Licht probeert in een gewelddadige wereld een kaarsje van hoop brandend te houden. Met toewijding beschermen zij de onschuldigen, of zorgen ervoor dat het kwaad sterft aan het eind van een heilig zwaard.

Duisternis

“Overtuig me: waarom zou ik je laten voortbestaan?”

Het Kwaad op de Vortex is een tastbaar iets. Meer dan één held is geëindigd met een mes in zijn handen en een onschuldige ziel hulpeloos op het altaar gebonden.

De Factie van Duisternis treedt nauwelijks in de openbaarheid. Om erachter te komen wat zij werkelijk willen zal je ze eerst moeten vinden. En dat is niet zonder risico’s…