Over de setting

De evenementen van VA spelen allemaal binnen de setting die “de Vortex” heet. We hebben voor ieder wat wils: er zijn grootse gevechten, een levende wereld, politieke intriges, levendige handel, indrukwekkende rituelen en gruwelijke  tegenstanders

Onze setting is een grimmige “high-fantasy” wereld waarin helden het zwaar te verduren hebben: er zijn genoeg kwaadwillenden die duistere plannen hebben met de Vortex, terwijl onderlinge strijd en rivaliteit de linies verzwakken.

undefined
undefined

De vortex

Alle denkbare werelden zijn met elkaar verbonden door de Vortex. Het Pentagon, vijf enorme stenen vormen  het hart van de Vortex.

De Facties binden elk jaar hun Element aan een van de stenen, om zo de eeuwige dreiging van de Void te weerstaan.

Meer over de Vortex

Facties

Als bezoeker van de Vortex sluit je je aan bij één van de facties. Waar ga jij voor? Kies je voor leven of dood? Drijf jij op kennis of macht?

De keuze voor een factie is belangrijk en bepaalt voor een groot deel je verblijf op de Vortex. Maak met iedereen kennis voordat je je keuze maakt.

Meer over de facties.

undefined
undefined

Goden

In het spel der Goden zijn de stervelingen zelden de winnaar. Maar op de Vortex kan zelfs een enkele sterveling het lot van een God bezegelen.

De Goden proberen via gezanten en volgelingen de Vortex te beinvloeden. Grote beloningen vallen ten deel aan hij die zijn God glorie brengt, maar wee de priester die faalt zijn geloof waar te maken...

Meer over de goden

Gildes

De facties  zijn misschien de baas, maar de gildes houden alles draaiend. Elk gilde heeft zijn eigen kennis en geheimen. Niet elk gilde neemt zomaar iedereen op. Aan alle kennis hangt een prijskaartje.

Er zijn gildes op allerlei gebied — handel, magie, genezing, de goden en hun priesters en krijgskunst — om een aantal te noemen.

 Meer over de gildes