Meedoen -> Sumdag

Sumdag

De Sumdag vindt dit jaar plaats op 4 februari in het Kruithuis in Delft en heeft dit jaar de vorm van een baravond/feestje. Ent organiseert een viering / feestje om het nieuwe jaar in te luiden en daarbij ben jij van harte welkom van  18:30 tot XX. Er is live muziek door de Kelten zonder Grenzen en misschien dat er nog het één en ander misgaat...  Eten doen we OC, daarvoor kun je om 17:00 aansluiten.  Je hoeft niet per se al je kostuumzooi (pantser/wapens) mee te nemen, we vieren immers een feestje :)

Voor die tijd, kun je bijpraten en meedoen aan verschillende workshops. Wil jij een gaver kostuum maken voor dit jaar, meer leren over leerbewerking of de diepte ingaan met rituelen en acteren? Schrijf je in en doe mee!

De kosten
De kosten voor de Sumdag zijn 10 euro inclusief deelname aan de workshops. Alleen voor de workshop leerbewerken  en leerstempelen wordt een bijdrage gevraagd voor materiaal en gereedschap. Voor het avondeten betaal je 7.50 (toetje naar keuze: 1.50).

Voor vragen: stel ze via de e-mail of op het Facebook-event.


Maak je eigen bracers -  11:30 en 14:15

Wil jij de basis van het leerbewerken ervaren en tegelijkertijd naar huis gaan met een set zelfgemaakte bracers? Onder andere Raoul, Nicky en Roos gaan met je aan de slag en laten je zien hoe je leer snijdt, schaaft, knipt en weer aan elkaar zet.

Let op: voor deze workshop betaal je 20 euro voor de materialen (mooi dik tuigleer) en gebruik van gereedschap. Deze workshop duurt drie uur, het is niet mogelijk om je voor nog een andere workshop in te schrijven.
undefined

Kostuums - concept en uitvoering - 11:30 of 14:30

Hoe maak je een uniek kostuum wat iets vertelt over jouw poppetje? Sjors begint bij de basis en geeft tips en trucs over hoe je een kostuum kan ontwerpen, opbouwen en verbeteren. Waarom zijn laagjes zo belangrijk, hoe maak je een bestaand kledingstuk bijzonderder en met welke makkelijke tips kun je een kostuum meer diepte geven?

Neem je kostuum mee: als er tijd over is, krijg je gelijk tips mee om het te verbeteren.
undefined

Theatraal vechten - 11:30 of 14:30

Engelbert en Jort houden het deze keer bij larpwapens. Als ervaren beoefenaars van de middeleeuwse krijgskunsten, leren ze  je de basis vechttechnieken. Eerst komt de basis aan bod: houding, bewegen, aanvallen en verdedigen. Daarna laten ze zien waarom theatraal vechten het spelletje véél leuker kan maken.

Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag, dus neem je favoriete wapen mee.
undefined

Koken op haardvuur -  14:30

Mathijs van De ketel op het vuur kent alle geheimen van koken op haardvuur.

In deze workshop leer je alles over het maken van het perfecte vuur om op te koken. Ook vertelt Mathijs je over de spullen die je nodig hebt en leert hij je tips en trucs.

undefined

Leerstempelen - 11:30 of 14:30

Leerstempelen lijkt heel moeilijk, maar eigenlijk is het een ontzettend simpele manier om een prop of pantser veel gaver te maken. Eline, Madelinde en Anne leren je de basistechniek en geven uitleg over de spullen die je nodig hebt.

Na deze workshop vraag je je geheid af waarom je niet eerder wist dat het zo makkelijk was... ;)
undefined

Rituelen - niet lullen maar poetsen 12:15

Hoe zet je een mooi ritueel neer? Hoe groot kan je het maken? En wat is een ritueel eigenlijk? Marten en Emile hebben als spelers en spelleider flink wat rituelen gezien en brengen je de fijne kneepjes bij. Het begint bij een goede voorbereiding, maar ook de uitvoering komen aan bod. Van het vertellen van een goed verhaal tot het gebruik van props en symbolen. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag.

Neem ter voorbereiding een object mee wat je in een ritueel zou kunnen gebruiken.
undefined

Van spelen naar acteren - 11:30 of 14:30

Danny en Seriana nemen je mee naar het deel van larp waar zij hun ziel aan hebben verloren: acteren. Ze proberen je afscheid te laten nemen van het spelen van een rol. Kruip in plaats daarvan in de huid van een persoon met eigen denkwijze, angsten, verdriet, woede, wensen en verlangens.

Door middel van oefeningen uit de toneel- en theatersportwereld leer je hoe je je character uitdiept en (nog) levendiger maakt.
undefined

Teaser en IC uitnodiging

undefined


Praktische informatie

Wat kost het?
De sumdag kost 10 euro dit is inclusief workshops en exclusief eten(7.50). Allen voor de workshops leerbewerken betaal je extra voor materialen en gereedschap.

Wat regelt VA qua eten en drinken?
Je kan je van te voren inschrijven op het avondeten. Als je je niet van te voren inschrijft wordt er geen rekening met je gehouden. Op de dag zelf kan je niet via ons eten kopen!  Het menu wordt begin deze week bekend gemaakt

Waar is het?
We spelen in: Scoutcentrum Delft - Het Kruithuis - Schiekade 2, 2627BL Delftundefined