Vereniging
-> Nieuws


15  december 2016 - Foto's 2016 online

De foto's van 2016 staan online! Met dank aan Brechtje Jansen, Susan Mutsaers, Judith Dekker, Eline en Janine te pas.

1  december 2016 - Nieuwe bestuursleden

Tijdens de laatste ALV hebben we afscheid genomen van 2 bestuursleden, Simone en Bas. We willen graag beiden bedanken voor hun inzet als bestuurslid in de afgelopen twee jaar!

Het bestuur verwelkomt daarnaast twee nieuwe leden. Buddy Laming zal de functie van secretaris vervullen en Jeroen Kole is onze nieuwe FLM. Succes allebei!

3 februari 2016 - Summoningsdag

Beste deelnemers,

Hartelijk dank voor jullie geduld. Hieronder lezen jullie de langverwachte informatie over de Summoningsdag!:p

De Sumdag is op 27 februari in Lelystad tussen 13.00 en 21.30 uur
Dit jaar vindt Sumdag 2016 plaats op 27 februari in de prehistorische nederzetting Swifterkamp. Dit is nabij Natuurpark Lelystad, aan de Vlotgrasweg 15 in Lelystad. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom op het terrein. Het spel vindt plaats tussen 13.00 en 21.30 uur. Wij worden er blij van als iedereen na afloop nog even helpt met opruimen.

Deelname kost 10 euro
Meedoen aan de Sumdag kost €10. Je krijgt dan ook een lichte maaltijd.:p

De locatie is goed bereikbaar met auto en OV
Parkeren doe je op de nabijgelegen parkeerplaats van het Natuurpark (door de slagbomen, deze staan ’s avonds open). Op een kwartier lopen ligt bushalte Natuurpark. De laatste bus richting Lelystad vertrekt rond 23.10 uur. 

We eten soep met brood
Rond etenstijd verzorgen wij een simpele maaltijd in de vorm van soep met brood. Eén van de soepen is vegetarisch. Neem zelf iets te eten mee als dit niet je voorkeur heeft.

Kom je ook?
We hopen jullie natuurlijk allemaal op de 27ste te verwelkomen! Heb je nog vragen? Stel ze dan via facebook of 
vasecretaris@gmail.com aan het bestuur.:p

17 mei -Op weg naar de Summoning

Er zweven heel wat vragen rond rondom de Summoning. En als bestuur begrijpen we dit heel goed. We zijn, in stilte, heel hard aan het werk om de zaken voor de Summoning rond te krijgen. Het is echter al tijden lastig om nieuws te posten, omdat we geen concreet nieuws hebben.

Omdat we jullie toch allemaal van informatie willen voorzien, ga ik hieronder een korte samenvatting geven van de stand van zaken en waar we nu als bestuur hard aan werken.

De Summoning heeft onze grootste prioriteit, uiteraard. Vandaar dat zaken als een voorjaars ALV nog even wat naar de achtergrond zijn geschoven.

Eind november heeft de beheerder van het gebruikelijke terrein laten weten dat er slechts data beschikbaar zijn voor ons, die eigenlijk geen optie zijn. Denk bijv. aan het eerste weekend van September, 5 weken voor Moots II. Sinds dat moment zijn we op zoek gegaan naar een geschikt alternatief. Iets dat in Nederland vooralsnog erg lastig is.

Omdat Zeewolde, liefkozend het Beloofde Land genoemd, nog niet beschikbaar is, moesten we dus op zoek naar een nieuwe, of oude bekende, locatie.

We zijn in gesprek gegaan met Park Berg & Bos. De verhuurder was zeker te spreken over ons plan en stond open voor een samenwerking. Maar toen kwam de Provincie en Gemeente en de bureaucratische tak van de politiek: We hadden een vergunning en ontzegging nodig. Want zonder toestemming voor het evenement, kunnen we geen terrein vastleggen en geld ervoor overmaken. En dus ook niet jullie allen informeren dat de Summoning vast staat.

Dit bleek een pittige dobber, waarbij we uiteindelijk zelfs een ecoloog moesten inschakelen etc. Waren we hier 2 jaar geleden mee gestart, dan hadden we rustig de tijd gehad, nu is dat dus niet zo.

Omdat we niet zonder Summoning 20 willen, zijn we naar alternatieven gaan kijken. En daar zijn we nu druk mee bezig, nog steeds.

Apeldoorn loopt, blijft in spanning afwachten en wij hopen nog steeds dat we dit alles op tijd rond krijgen.
Mocht het echter falen, dan hebben we twee alternatieve terreinen op het oog die op dezelfde datum beschikbaar zijn. Want ook wij willen die datum niet meer aanpassen.

We doen met man en macht ons uiterste best, we begrijpen al jullie vragen, behoefte voor vrij vragen, zaken regelen etc. Maar ik wil jullie wel verzoeken om jullie vragen niet constant in losse berichtjes te sturen naar diverse bestuursleden.

Zodra we definitieve locatie hebben op de datum waaraan we vast willen houden, zullen we dat zeker via de website en FB delen.

Namens het bestuur,
Yoram
Voorzitter Vortex Adventures

15 april - Na de Moots

We kijken terug op een succesvolle Moots. Met dank aan spelers, een actieve monstercrew en onbevreesde toilethelden en andere vrijwilligers is er weer wat moois neergezet. Klein buitje op zaterdag om de gemoederen te bedaren en een warm zonnetje tijdens op- en afbouw: mooie omlijsting!

Ork heeft het weekend met zijn camera rondgelopen en ons van een prachtige selectie aan foto's voorzien. Geniet mee: 

undefined

http://www.orkfotografie.nl/larp/vortexadventures/moots1-2015

Andere fotografen:
Martijn, Judith 


18 maart - Schrijf je in voor de Bootcamp


undefined1 maart - geslaagde Sumdag


Het LARP seizoen van Vortex Adventures officieel van start gegaan en hoe! We zijn het seizoen zijn begonnen met een record aantal deelnemers, 7 workshops en een dag lang spelen in de gure wind. Bekijk de foto's

Ook weer meedoen? Schrijf je nu in voor Moots 1 op 10, 11 en 12 april te St. Walrick


9 februari - teaser Sumdag

"In het licht zie ik de duisternis. De vader van de zon moet zonder zetel eenzaam zwerven.

In het levende woekert bederf: stilstand en stagnatie waar ooit de cirkel rond was. Rot voor bot, een stinkende poel voor een klare beek.Waar ik gisteren stevig stond, gaapt nu een kloof. De aarde is gekanteld. De richtingwijzers zijn de weg gewezen; niets is meer als het was.

Hoort, voorbijgangers; jullie, die zich ophouden waar ooit mijn thuis was: Navelwereldgangers! Ik reik jullie de hand, ik roer mijn tong om mijn wijsheid met jullie te delen. De stam die zich nu niet wapent voor de strijd der elementen zal hem zeker verliezen. De zeskante strijdbijl stak reeds zijn kop boven de grond, de sleuteldrager openbaarde zich: de tijd dringt. Ik bied jullie nieuwe wapens voor de strijd der elementen.

En ik bied jullie genoegdoening. Het kwijlende nachtdier, de vijand van het licht, de liefde-wordt-tot-haat, de rotte vrucht van de Tlacah Xochime: hij is gezien in de wereld van de levenden, als een roofkat sluipt hij weer rond, op zoek naar verse prooi.

Ik ben Al-Calatl van de Tlacah Tepetl, stram van lijf en oud van geest. Ieder jaar als de dagen lengen, maar de nacht nog langer is dan de dag en de kou nog niet uit de grond is getrokken, komen de Tepetl, en de Xochime, maar ook de Camohtli, bijeen in een voorlentebijeenkomst. Wij spreken recht en wij delen wat wij weten.

Het lot van de Tlacah en het lot van de Wereld van Deuren en Poorten zijn met elkaar verbonden. Daarom kom! Wees welkom. Volg de verkenners die zich onder jullie begeven, en bezoek het land dat wij ons veroverden." 

undefined

1 februari - inschrijven Sumdag

Schrijf je nu in voor de Sumdag op 28 februari in Uden. We openen dit jaar niet alleen met een spannende dag roleplay, je kunt ook meedoen aan twee workshops! De workshopbegeleiders en het bestuur zijn druk bezig met hun voorbereidingen en ook het spelleidersteam werkt hard aan nieuwe verhaallijnen. De IC-uitnodiging met teaser voor de Sumdag zal dan ook spoeding volgen.

Meer info kun je vinden op deze pagina.
Net zo enthousiast als wij? Schrijf je dan snel in!

undefined

8 januari - datum Sum onder voorbehoud bekend

De datum voor de Summoning is onder voorbehoud bekend, het terrein is nog niet definitief geboekt. We doen ons best om de Summoning van 17 t/m 20 juli te houden in Apeldoorn. We willen dan gebruik gaan maken van het, voor de langer rondlopende VA'ers, Berg en Bos terrein bij de Apenheul.14 december - nieuwe bestuursleden

Op 14 december zijn er een nieuwe Secretaris, FLM en Algemeen Bestuurslid  - Marketing, gekozen. We heten respectievelijk Simone, Bas en Danny S. welkom in het bestuur! Samen met hen zullen we komende jaar weer mooie evenementen gaan neerzetten voor jullie allen.g/8 november - Enquete VA spelregels

Onze aangepaste spelregels zijn nu 2 evenementen in gebruik, tijd voor de evaluatie. We zijn benieuwd naar jouw input hierover, deze kun je hieronder invullen.