Vortex -> Over de Vortex
undefined
undefined

De Vortex

Vortex Adventures draagt deze naam niet voor niets: al de avonturen die je gaat beleven draaien om deze mythische plek: de Vortex.

Deze plek staat bekend onder vele namen: de Vortex, portaalwereld, het hart van creatie of het centrum van het universum. Waarheden over deze wereld zijn zo veelzijdig als de wezens die deze plek bezoeken. Maar er zijn een paar verhalen die stugger worden volgehouden dan de rest...

Portalen

Elk portaal op elke wereld brengt je naar de Vortex. En vanaf de vortex kan een portaal naar elke denkbare plek geopend worden. Als je voet zet op de Vortex ben je, bewust of onbewust door een magische poort gestapt en hier terecht gekomen.

Portalen zijn onbetrouwbare verschijnselen: alleen een factieleider kan ze goed controleren.
undefined
undefined

Het Pentagon

In het hart van de Vortex staan vijf enorme pilaren. Niemand weet met zekerheid welk doel ze dienen, maar de kracht die er in huist is enorm. Eenmaal per jaar roepen de verschillende facties in een groots ritueel hun elementen op om deze plek de kracht te geven de Void weer een jaar op afstand te houden.

De Void

De Vortex kent een constante bedreiging: het niets, de leegte: de void. Tergend langzaam tast het het de wereld aan tot het zich naar het hart van de vortex heeft gegeten en er letterlijk niets meer over is.